2011-05-28

Silver & svartek, en förtjusande kombination!

De sista veckorna har jag arbetat på ett riktigt intressant beställningsjobb. Kunden ville ha ett kit med en kniv med tillhörande bälte men med lite mer flärd än vanligt. Efter mycket diskussioner bestämde vi oss för att tillverka alla beslag från grunden i silverplåt på bälte och skida samt använda oss av tjock silverplåt till bolster på kniven.


För att lyxa till det ytterligare så är skaftmaterialet vad jag vet helt unikt, en bit svartek kol 14-daterad vid Geologiska institutionen på Lunds universitet till 3000 år. Kniven får alltså ett skaft som är ca 2000 år äldre än vikingatiden!

Projektet går bra och förhoppningsvis kan jag visa den färdiga kniven inom några veckor. Tills dess så får ni hålla till godo med några konceptskisser och ett par bilder från tillverkningen.
9 comments:

 1. Hi
  hur tjock är plåten?

  ReplyDelete
 2. Plåten till alla beslag på kniven är 0.7mm och bolster på kniven är 3mm. Bältesbeslagen är också tillverkade i 0.7mm tjock silverplåt.

  ReplyDelete
 3. Jag ser på din kniv under en lång tid nu och jag är imponerad! hand av master:) Här är några knivar som jag gjorde http://msciwoj.pl/index.php?p=1_8

  ReplyDelete
 4. Hi Msciwoj!

  Looked at your knifes and they are really nice! I especially like the blades of the larger ones, you have to tell me who your blademaker is! :)

  ReplyDelete
 5. Hi
  my friend makes me a blade

  ReplyDelete
 6. They are very nice! If he sells them I am interested in a couple of blades for future projects!

  ReplyDelete
 7. I send you to your email more foto his blades

  ReplyDelete
 8. Hej du Edvin!

  Har funderat litet, och undrar om det finns möjlighet att beställa spännen och sådana dära fina plåtbitar av dig? Ska göra ett praktträns åt hästen min :) Och kikar nu runt efter både inspiration och vart man evnetuellt kan få tag på material ifrån.

  Hör av dig till mig på caija understreck altari snabelA hotmail punkt com

  MvH Caija

  ReplyDelete
 9. Anonymous20:19

  Vill ni köpa svartek?
  Vi har en del tillsalu, camillas83@hotmail.com

  ReplyDelete